Kikapcsolódás

Pest megye legnagyobb tórendszere a Budapesttől 27km-re található délegyházi tavak. A 8 központi, összesen több mint 300 hektárnyi vízfelülettel rendelkező tórendszer fürdésre, horgászásra, pihenésre és vízi sportokra is kiválóan alkalmas. A délegyházi és környező tavak között találhatunk horgásztavakat, szabad strandokat, szörfösök által használt tavat és is. A tavakban amur, ponty, csuka, balin, süllő, harcsa, keszegfélék, compó fogható.

Délegyháza látnivalói közé tartozik az országos védettséget élvező, Délegyháza címerén is szereplő 400 éves vadkörtefa, amely a Délegyháza Tsz. Telepen, Délegyháza határában található.

A mintegy kétezer lelket számláló Délegyháza község Szabadság terén immár két templom áll. A rendszerváltás után előbb a református, majd a katolikus hívek építettek templomot, az utóbbi, Major György Ybl-díjas építész alkotása. 2000. Szeptember 30-án áldotta meg Keszthelyi Ferenc megyéspüspök.

A kempingtől pár száz méterre található a PA-SA Tanya, ahol lehetőség van lovagolni, vagy csak megcsodálni a lovakat. Itt házi tejet is vásárolhatunk.
Feldolgozás folyamatban...
Oldal ajánlása oldal ajánlása
Feldolgozás folyamatban...
Hírlevél feliratkozás leiratkozás